Cazurile tot mai numeroase de furt de cadavre din morgi, pentru obtinerea de organe care se vand ulterior pe piata neagra, au dus la o decizie neobisnuita din partea autoritatilor din California: marcarea cu un cod de bare, asemanator cu cel de pe produsele de la supermarket sau montarea de dispozitive cu frecventa radio.

Masura va fi luata pentru ca in caz de furt autoritatile sa poata urmari unde a ajuns cadavrul. in fiecare an, mii de cadavre sunt donate bancilor de organe si scolilor de medicina din SUA. Exista insa o piata neagra, care se dezvolta tot mai mult si care se ocupa de comercializarea organelor interne folosite ulterior la transplanturi. "Avem legi mai multe si mai stricte privind comertul cu portocale, de exemplu, decat cele legate de vanzarea de organe umane dintr-un stat in altul", se plange doctorul Todd Olson, directorul unei scoli de medicina din New York.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.