Arhitectul olandez Janjaap Ruijssenaars (33 de ani) lucreaza de sase ani impreuna cu mai multi specialisti pentru a pune la punct patul care pluteste in aer.
Proiectul a fost deja pus in practica. Patul plutitor a fost inaugurat recent in premiera mondiala, fiind prezentat sub forma unei machete la Millionaire Fair de la Kortrijk (Belgia) si la Tirgul 100% Design de la Rotterdam(Olanda).

Conceptul si diversele utilizari sint inregistrate si protejate de creatorul sau, Janjaap Ruijssenaars. Pentru 1.700.000 de dolari, cei care vor sa-si petreaca toate noptile "zburind" isi pot indeplini dorintele. Patru cabluri subtiri asigura pozitia stabila si formeaza singurul contact cu solul. Patul plutitor poate sustine o greutate de maxim 900 de kg si necesita camere mai mari. Este destinat desigur bogatasilor. Gravitatea asigura contactul mobilelor traditionale cu Terra. Patul plutitor rastoarna aceasta lege fundamentala si "cade" spre... cer. Datorita folosirii inteligente a magnetilor permanenti, patul pluteste la 40 de centimetri altitudine. Cimpul magnetic deasupra patului plutitor este minim.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.