Un cimitir din Londra (Marea Britanie) ofera morminte second-hand, cu monumente "facute ca noi", adica pietre funerare, obeliscuri si cruci refolosite. Mormintele reciclate vor mai avea inca ramasitele celor care au decedat cu cel putin 75 de ani in urma, numai numele acestora de pe monumentele funerare vor fi curatate pentru a permite reinscriptionarea lor. Cimitirul londonez vinde 1000 de astfel de morminte, numite in scop publicitar "morminte in stil traditional", care pot fi "adoptate" de familiile ce sint dispuse sa plateasca 3.000 de lire sterline pentru a le inchiria pe o durata de 50 de ani.

Cimitirul a fost construit in 1853 de catre victorieni, in Manor Park (estul Londrei) si este unul dintre cele mai mari din Europa, dar precum celelalte cimitire din tara nu mai dispune de spatiu pentru inmormintari. Se intelege ca Manor Park este considerat primul cimitir englez care vinde vechi morminte, ca solutie pentru epuizarea spatiului pentru alte gropi. "Oh, pare putin lipsa de respect. Dar le spun oamenilor ca este mai bine sa folosim piatra englezeasca decit sa importam din alte parti ale lumii pietre care nu se potrivesc", spune Ian Hussein, managerul cimitirului.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.