INVENTIE. La Londra va fi lansat in aceste zile un nou sistem capabil sa citeasca gandurile si starile soferilor cand acestia se afla la volan, prin analizarea expresiilor faciale. Astfel, computerul va sti daca soferul se urca la volan furios, plictisit sau obosit, putand astfel sa-l alerteze pentru a preveni un accident.
Profesorul Peter Robinson, coordonatorul echipei de cercetari de la Universitatea Cambridge, care a realizat acest program computerizat, a declarat ca, in aproximativ cinci ani, acesta va putea fi utilizat de soferi ca masura suplimentara de siguranta. Potrivit "Mirror", programul este legat la o camera video si poate detecta 24 de puncte importante de pe fata soferului. La acestea se adauga alte 20 de miscari cheie, cum ar fi o inclinare a capului. Combinatiile de miscari sunt analizate de acest program in relatie cu starile de spirit. "Sistemul are un potential fantastic pentru a imbunatati securitatea soferului si a preveni accidentele", a subliniat Robinson".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.