CAPTURA. Pescarii din Golful Boca Grande, Florida, au pescuit o femela din specia rechin cap de ciocan, care cantarea nu mai putin de 580 de kg si era gestanta cu 55 de pui.
Captura este un record, dar si o surpriza pentru oamenii de stiinta, deoarece un rechin- femela naste in medie 20-40 de pui. "Suntem bucurosi ca pescarii ne-au oferit acest exemplar unic, care ne va ajuta sa descoperim multe lucruri noi legate de rechini, insa suntem tristi sa vedem asa de multi pui care ar fi putut sa se nasca si sa populeze golful", a declarat Dr. Robert Hueter de la Centrul de Cercetari asupra mamiferelor marine din Sarasota, citat de USA Today. Pescarii s-au luptat cateva ore pentru a transporta rechinul, lung de patru metri, pe un vas special pentru a putea fi cantarit. Recordul urmeaza sa fie omologat de Asociatia americana de pescuit sportiv.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.