Un vis despre descoperirea unei comori intr-un munte l-a determinat pe un fermier chinez sa-si petreaca 16 ani sapind in stinci. Ma Qingrong, in virsta de 62 de ani, din provincia Yunnan, a visat in urma cu 16 ani ca exista o comoara uriasa ascunsa in Muntele Maanshan, la 20 de kilometri de satul in care traieste. "In vis, am fost dus de o fata imbracata in albastru intr-un misterios palat de piatra, unde am gasit inscrisuri misterioase, o lada cu pretioasa comoara si un monument al lui Zhuge Konming, un important strateg din perioada celor trei regate ale Chinei. Legenda spune ca Zhuge Konming a lansat cindva o ofensiva in zona. Am crezut ca visul a fost adevarat", marturiseste omul.

Ma si-a facut o coliba pe muntele de 2.000 de metri inaltime si, din 15 octombrie 1990, sapa incontinuu dupa comoara. incepind din martie 1998, a inceput sa traiasca, sa manince si sa doarma in pestera pe care a descoperit-o sapind. Uneori a lucrat cite zece ore pe zi. "Vreau sa gasesc comoara cit sint inca in viata", a spus el presei. La un moment dat a gasit litere daltuite intr-o stinca de doi metri inaltime si un metru latime si mai jos stalactite. "Nu ma asteptam sa gasesc pesteri, cind am inceput sa sap", povesteste Ma, care a facut numai sapaturi cu mina.

El se teme ca folosirea de explozibili ar putea distruge comoara. Initiativa sa nu a fost inteleasa de familie, la inceput, iar unii sateni au crezut ca are "ceva cu capul". Dar cind au fost descoperite stalactitele toata lumea a fost emotionata. Un antreprenor local a cheltuit chiar 6.000 de yuani pentru a-l sprijini. "Dupa cum mi-a spus fata din vis, voi gasi comoara cam in doi ani", a precizat Ma.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.