PREMIERA. Un aristocrat spaniol, impatimit al sporturilor si al calatoriilor pe apa, a reusit sa realizeze un record pentru tara sa: a traversat Oceanul Pacific, intr-un ski-jet, intre China si Japonia. Alvaro de Marichalar a parcurs 5.350 de km si a navigat aproape 12 ore pe zi, timp de doua luni.

El a plecat de pe Insula Sancian, aflata la 100 km departare de coasta chineza si si-a incheiat cursa, in sudul Japoniei, in apropiere de insula Ishigaki, din arhipelagul Okinawa. Dupa atingerea recordului, Alvaro a explicat jurnalistilor ca a pornit in aceasta aventura pentru a trai o experienta inedita si pentru a avea parte de singuratate. In plus, spaniolul si-a dorit din tot sufletul sa realizeze un record pentru tara sa. Alvaro Marichalar nu este la prima aventura. In 2002, el a traversat Atlanticul , tot intr-un ski-jet.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.