Havana - Cel mai varstnic om din Cuba, haitiano-cubanezul Benito Mart?nez Abog?n, cunoscut mai mult dupa porecla sa "Avion", a implinit luni 126 de ani, relateaza agentia spaniola de presa EFE. Mart?nez Abog?n s-a nascut pe 19 iunie 1880, dupa cum arata documentul sau de identitate. De doi ani este internat la centrul de gerontologie Camilo Cienfuegos din orasul Ciego. El spune ca se simte atat de bine in noua sa "locuinta" incat pentru el directoarea institutiei este "mama" sa, iar asistenta este "logodnica".

"Avion" nu s-a casatorit, nu are copii si nici rude in Cuba. Pana in 2000 nu fusese niciodata la doctor. Surprinde prin memoria sa buna, titreaza EFE, nu a avut nevoie niciodata de ochelari si nici nu are probleme cu auzul. Benito povesteste ca, de-a lungul vietii sale, a baut destula cafea, a fumat mult si i-au placut mancarea pe baza de legume si supa de pui.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.