Operatia complicata de separare a celor doua fetite mexicane de 10 luni s-a dovedit a fi in cele din urma un veritabil succes, informeaza BBC

Regina si Renata Salinas Fierros s-au nascut unite din capul pieptului si pana in zona pelvisului, impartind mai multe organe. Chirurgii californieni care au inchis ultima taietura dupa 12 ore si douazeci de minute s-au declarat satisfacuti de starea celor doua micute.

Nascute din parinti mexicani, cele doua surori siameze imparteau mai multe organe interne, ceea ce facea practic imposibila separarea lor. Renata si Regina au venit pe lume pe teritoriul american, la Los Angeles, in timpul unei excursii a parintilor lor, Federico si Sonia Salina Fierros. Cu toate ca sansele de supravietuire erau extrem de reduse, acestia din urma si-au dat acordul ca fiicele lor sa fie separate in cadrul unei operatii fara precedent.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.