Belgianul in varsta de 41 de ani Luc Costermans a devenit prima persoana nevazatoare care a reusit sa zboare timp de 13 ore intr-un tur al Frantei. Obisnuit "sa vada" prin ochii antrenorului sau, barbatul a aterizat cu bine pe aeroportul din Visan, dupa ce a parcurs in aer nu mai putin de 1.900 de kilometri.

Luc Costermans si-a pierdut vederea in urma cu doi ani, intr-un grav accident, fapt care i-a schimbat complet viata. "Nu am incetat nici o clipa sa fac lucrurile pe care le faceam si inainte de a orbi, pentru a arata ca nu este nici o diferenta intre un om normal si un nevazator", a declarat acesta, in timpul antrenamentelor de zbor.

Belgianul si-a descoperit pasiunea pentru pilotat in urma cu un an, cand un prieten i-a facut cadou, cu prilejul aniversarii, o lectie de zbor. Pentru a se antrena, el a zburat saptamanal la mansele aparatului sau Robin DR-400 deasupra regiunii franceze Vaucluse. Daca la inceput a fost vorba mai mult de un hobby, in timp, Costermans nu s-a mai putut desparti de aparatul de zbor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.