Barbatii din Bangladesh care vor sa se insoare cu mai multe femei vor plati, pentru fiecare noua sotie, un impozit anual la stat. Autoritatile din aceasta tara au instituit, incepind de ieri, asa-numitul "impozit pe poligamie", dar taxa va intra in vigoare abia incepind din luna iulie. Primul oras care va aplica acest impozit este Rajshahi, al patrulea ca marime si importanta din Bangladesh, dar apoi impozitul va fi extins in intreaga tara. Impozitul se aplica tuturor barbatilor doar incepind de la a doua casatorie. Sotii sint obligati sa plateasca statului cite 117 dolari pe an pentru cea de-a doua sotie, 351 de dolari pentru a treia si 468 de dolari pentru a patra.

Primarul din Rajshahi considera ca poligamia este un lucru "urit si revoltator", ce contravine religiei crestine, iar barbatii care nu se pot abtine si vor sa traiasca in acelasi timp, legal, cu mai multe femei trebuie sa plateasca. Poligamia in Bangladesh, o tara cu 140 de milioane de locuitori, majoritatea de religie musulmana, s-a redus in ultimii 50 de ani, mai ales in marile orase. Totusi, exista localitati unde barbatii traiesc in acelasi timp legal cu doua sau mai multe femei, pe care le exploateaza, punindu-le la munca.

Impozitul este menit sa descurajeze aceste practici, lasind totodata posibilitatea unor casatorii multiple pentru cei care-si pot permite sa intretina mai multe sotii.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.