Primul muzeu german al carnatilor si-a deschis portile in localitatea Holzhausen, din Thuringia, invitandu-i pe curiosi sa vada cum sunt facuti celebrii carnati Bratwurst, informeaza AFP. Proprietarii muzeului s-au declarat surprinsi ca "timp de sase secole nimeni nu s-a gandit sa realizeze un astfel de edificiu in cinstea carnatilor din carne de porc si vita".

Ideea proiectului le-a apartinut lui Uwe Keith si Thomas Mauer, care au recunoscut ca nu au avut nici un interes comercial. "Acesta este primul muzeu german dedicat in exclusivitate carnatilor. Obiectivul nostru nu a avut nici o legatura cu partea comerciala a produsului, ci mai mult cu istoria de peste sase veacuri a carnatului specific Thuringiei. Astfel, ne-am propus sa fim noi aceia care vor consacra in lume renumele vestitului Thuringer Bratwurst", a declarat plin de entuziasm Thomas Mauer, care este totodata si membru in "Asociatia Prietenilor Carnatilor din Thuringia".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.