Un studiu realizat de oamenii de stiinta elvetieni contrazice toate cercetarile facute in acest domeniu pana acum. Cercetatorii afirma pur si simplu ca sexul se poate dovedi nociv pentru sanatate daca este practicat prea des. Totusi, cei care au realizat studiul nu recomanda nici abstinenta, pentru ca are aceleasi efecte adverse. Studiul realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Tehnica din ZUrich, in Elvetia, a contrazis tot ce se afirmase pana acum, in special faptul ca sexul cat mai des practicat echivaleaza cu o "cura de sanatate".

Oamenii de stiinta afirma ca sexul practicat cu o frecventa mai mare de trei ori pe saptamana poate slabi sistemul imunitar si poate produce imbolnaviri. Cercetatorii au avertizat si impotriva lipsei aproape totale a sexului: poate fi la fel de rau pentru sanatate. Purtatorul de cuvant al universitatii, doctorul Tillman KrUger, a intarit concluziile cercetarii: "Nici relatiile sexuale practicate in ritmul unor persoane care sufera de nimfomanie nu sunt benefice, dar nici lipsa oricarui contact sexual". Frecventa optima ar fi doua maximum trei relatii sexuale pe saptamana. Explicatia data de oa-menii de stiinta e aceea ca dupa un contact sexual finalizat cu un orgasm numarul anticorpilor din sange se dubleaza. Acest lucru imbunatateste foarte mult sistemul imunitar al organismului. "Am descoperit ca mai mult de trei partide sexuale pe saptamana, dar si mai putin de doua, duce din nou la scaderea anticorpilor din sange, ceea ce echivaleaza cu un sistem imunitar slabit", a declarat KrUger.

250 de bacterii intr-un sarut

Un studiu efectuat la solicitarea farmaciilor din Suedia a scos la iveala cateva date socante privind sarutul. Astfel, doi indivizi care se saruta schimba in medie 40.000 de paraziti, 250 de tipuri de bacterii, 0,7 grame de albumina, 0,45 grame de sare, 0,7 grame de grasimi si 0,18 grame de materie organica. De asemenea, un minut de sarut presupune arderea a patru calorii. Pentru un sarut pe obraz se activeaza 12 muschi faciali, in timp ce pentru unul erotic sunt solicitati 34 de asemenea muschi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.