Considerat o legenda vie a atletismului din Regatul Unit, John Whetton, de 64 de ani, s-a oferit ca voluntar la partidele de vanatoare de vulpi, jucand rolul de vanat. Olimpicul veteran este prins destul de rar de gonaci si evita cu mare abilitate sa intre in bataia pustii vanatorilor, chiar daca asta presupune sa alerge incontinuu peste 24 de kilometri.

In luna februarie a acestui an, vanatoarea de vulpi cu ajutorul cainilor a fost scoasa in afara legii in Marea Britanie, fiind considerata drept una extrem de cruda. Asa s-a nascut ideea de a organiza vanatori de vulpi fara a mai ucide animalele ocrotite. Cum "victima" trebuia sa indeplineasca toate calitatile necesare unei curse a mortii, organizatorii partidelor traditionale de vanatoare din padurile de la Readyfield Bloodhounds s-au orientat catre John Whetton.

Nascut in anul 1941, in localitatea Newstead Abbey Park, atletul a participat in 1964 la Olimpiada de la Tokio, ajungand in finala competitiei la 1.500 de metri si in 1968, la Olimpiada din Mexico City, ocupand locul cinci pe plan mondial.