Departamentul de Stat american a declansat o campanie mediatica pentru a le reaminti afganilor si pakistanezilor de recompensa oferita pentru capturarea lui Osama ben Laden aceasta urmand sa creasca la 50 de milioane de dolari, relateaza revista Time. Oficialii cred ca ben Laden se ascunde in zona muntoasa de la granita dintre Afganistan si Pakistan, insa serviciile de informatii din Kabul si Islamabad au declarat ca nu au mai primit nici un indiciu despre locul in care s-ar ascunde acesta in ultimele 20 de luni. Pana la sfarsitul lunii februarie, Casa Alba va dubla recompensa, aceasta urmand astfel sa fie de 50 de milioane $, potrivit unui proiect adoptat de Congres, in noiembrie. Anunturile emise de Departamentul de Stat referitoare la recompensele acordate pentru capturarea lui ben Laden, a principalului sau colaborator, Ayman al-Zawahiri, a mollahului Omar, dar si a altor 11 teroristi cautati, au inceput sa fie difuzate luna aceasta in Jang, un cotidian pakistanez de mare tiraj.

Fiecare anunt a primit in medie 12 raspunsuri pe zi, iar in curand va debuta o campanie similara si la posturile de televiziune si radio din orasele si zonele de granita in care s-ar putea ascunde liderul al-Qaida. Recompensele acordate de Statele Unite au fost anuntate imediat dupa 11 septembrie 2001, insa oficialii au considerat ca nu au fost depuse suficiente eforturi pentru promovarea acestora in intreg teritoriul afgan si pakistanez. Congresmanul Mark Kirk, un republican care a avut initiativa maririi recompensei si care a intreprins de curand o vizita in Pakistan, a declarat ca e posibil ca ben Laden sa nu se ascunda in regiunea muntoasa, ci chiar intr-un oras pakistanez, ca si alti membri al-Qaida care au fost capturati. "Ceea ce cautam este un tanar pastun, care locuieste in mediul urman si cunoaste valoarea a 25 de milioane de dolari", a subliniat Kirk.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.