Unul dintre principalele colegii private din Marea Britanie va propune elevilor lectii de fericire pentru a combate dificultatile cu care se confrunta unii adolescenti intr-o societate din ce in ce mai obsedata de bani si celebritate, informeaza Mediafax.

"Vom introduce lectii de fericire", a spus Anthony Seldon, directorul colegiului Wellington, Berkshire (vestul Londrei), care este de parere ca, "daca educatia se axeaza prea mult pe materiile academice, se poate pierde din vedere un lucru mult mai important". "Copiii nostri trebuie sa invete ca daca oamenii devin din ce in ce mai bogati nu inseamna si ca devin din ce in ce mai fericiti, un fapt demonstrat de cercetarile in sociologie", a subliniat directorul. "Celebritatea, banii, proprietatile sunt cel mai adesea obiectivele adolescentilor, si, totusi, nu in asta consta fericirea".

Lectiile vor fi tinute de un psiholog de la Universitatea Cambridge, in cadrul unui proiect-pilot care va incepe in toamna anului 2006. Fericirea va fi predata elevilor de 14-16 ani. Acestia vor invata sa-si controleze emotiile, sa-si supravegheze sanatatea fizica si mentala si sa inteleaga cum sa interactioneze cu ceilalti in viata cotidiana. La colegiul Wellington invata 750 de baieti intre 13 si 18 ani si 50 de fete intre 16 si 18 ani. Taxele scolare sunt cuprinse intre 6.100 si 7.665 de lire sterline pe trimestru.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.