Cu ocazia anului Einstein, cercetatorii britanici au reconstituit cu ajutul laserului craniul genialului fizician. Dupa cum informeaza cotidianul german Bild, creierul a fost reconstituit cu o precizie de pana la 99 la suta. Neurologii de la Universitatea McMaster din Ontario (Canada) au verificat mai atent creierul si au descoperit, cred ei, secretul care ar putea explica genialitatea fizicianului.

Din cate se pare, creierul lui Einstein era relativ usor si cantarea doar 1.230 de grame, greutatea medie a unui creier normal fiind de 1.400 de grame. In plus, neuronii din partea din fata a regiunii cerebrale sunt deosebit de apropiati unul de celalalt. "Din aceasta cauza gandea mult mai repede", spune cercetatorul Britt Andersen. Una dintre regiunile laterale ale scoartei cerebrale era deosebit de dezvoltata. Aici sunt inmagazinate puterea de imaginatie si gandirea matematica.

Desi la prima vedere se poate spune ca a fost elucidat misterul materiei cenusii a lui Einstein, cercetatorul Mark Lythgoe este de alta parere: "In mod clar nu. In ciuda tuturor cercetarilor, nimeni nu poate elucida misterul inteligentei sale extraordinare si a performantelor sale stiintifice".

De mentionat ca "veritabilul" creier al lui Einstein a fost prelevat in urma autopsiei efectuate la moartea sa in 1955 si a fost sectionat in 240 de parti. Ani de zile, acesta a stat in doua borcane cu formol in sufrageria unui patolog american.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.