Egiptenca Tahiyya Mohammed Aybad ar putea fi considerata cea mai grasa persoana in viata din intreaga lume. Femeia in varsta de 52 de ani cantareste nu mai putin de 600 de kilograme si nu se mai poate deplasa de multa vreme. in fiecare zi ea e inconjurata de rude care o ajuta sa traiasca. Cu patru zile in urma femeia a vazut lumea din afara casei in care locuieste dupa multi ani: Tahiyya nu mai poate sa se deplaseze, iar cu timpul nu a mai putut parasi patul. Cu patru zile in urma insa, inima femeii aproape ca a cedat si a trebuit dusa de urgenta la spital, lasandu-si cei sase copii in grija rudelor care se ocupau si de ea. Cand a sosit ambulanta, medicii si-au dat seama ca singuri nu o vor putea clinti pe femeie, asa ca au chemat mai multe echipe de pompieri. Desi au incercat sa foloseasca usa pentru a eva-cua pacienta, acest lucru s-a dovedit imposibil de indeplinit. Sotul femeii a cerut sprijinul primariei din orasul Alexandria pentru a obtine aprobarea de a folosi macarale.

A fost nevoie de trei macarale pentru a o putea-o muta in salvare, prin balcon. Pana sa ajunga la spital, femeia a intrat in coma, iar pana la ora actuala medicii nu au reusit sa determine cu exactitate de ce. Recordul mondial de greutate ii apartine americanului Jon Brower Minnoch care, la 37 de ani, cantarea 635 kg. Barbatul a suferit de obezitate inca din copilarie: la 22 de ani cantarea deja 178 kg, iar la 25 avea deja 442 kg. in 1978, Minnoch s-a internat intr-un spital din Seattle pentru a-si trata obezitatea. in momentul internarii, medicul Robert Schwartz l-a cantarit pe barbat si a constatat ca greutatea sa ajunsese deja la 635 kg. Dupa doi ani de dieta stricta, barbatul a fost externat cantarind numai 216 kg. Dieta la care a fost supus Minnoch a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cea care a dat cele mai spectaculoase rezultate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.