Fanatismul religios a depasit granitele rationalului in Orientul Mijlociu: Iranul a acuzat evreii de propagarea iudaismului prin intermediul filmului cu desene animate "Tom si Jerry", informeaza MigNews. Hasan Bolkhari, membru in Consiliul pentru Cinematografie de la Teheran si consilier al ministrului invatamantului in cabinetul iranian, a declarat ca soricelul Jerry din filmul "Tom si Jerry" ar fi evreu.

Oficialul iranian considera ca acest film de desene animate a fost facut de "evrei de la Hollywood exclusiv in scopul de a schimba atitudinea fata de rozatoarele marsave si murdare, intrucat nazistii deseori ii reprezentau pe evrei in chip de soareci". In opinia demnitarului iranian, evreii se comporta cu celelalte popoare la fel ca soricelul Jerry, care profita de istetimea sa pentru a-i da un bobarnac motanului prostanac. Astfel, a continuat el, filmul de desene animate a spalat creierul a mii de copilasi occidentali, care, in loc sa urasca rozatoarele murdare, dimpotriva, le-au indragit.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.