Finlandezii de varsta a treia se pot juca in voie, pe terenuri special amenajate, in cadrul unui proiect guvernamental care se desfasoara in tara lui Mos Craciun, in provincia Lapland. Batranii se pot da in leagan, pot sa alunece pe topogan sau sari pe plase elastice fara ca nimeni sa le arunce priviri intrebatoare, afirma BBC.

Batranii se pot juca in voie in centrul special amenajat la Institutul de Sport Mos Craciun, din Lapland. Proiectul apartine guvernului finlandez si urmareste sa imbunatateasca prin sport starea de sanatate a persoanelor de varsta a treia.

Reprezentantii Universitatii Lapland afirma ca batranii vor obtine numai beneficii jucandu-se la fel ca nepotii lor in parcul orasului, scrie BBC. Proiectul a se bazeaza pe un studiu realizat de o echipa de la Institutul Politehnic din Rovaniemi, care a pus sub observatie un grup de 40 de oameni cu varste cuprinse intre 65 si 81 de ani.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.