Costică Mihăescu este olteanul care are toate șansele să intre in Cartea Recordurilor cu o invenție unică in Romania. De curind, ceasornicarul craiovean se poate mindri că a realizat un ceas care merge invers. Invenția lui este cu atit mai spectaculoasă cu cit in lume nu mai există decit un singur exemplar de acest fel, pe Muntele Athos. După cum afirmă ceasornicarul, nicicind nu i-ar fi venit ideea să creeze un astfel de ceas dacă la ușa atelierului său nu ar fi bătut un yoghin. "Mi-a cerut să-i fac un ceas care să meargă invers. Spunea că acest obiect ar avea un efect benefic și că ar opri timpul in loc. A fost o provocare pentru mine, căci nu am mai avut liniște pină cind nu am realizat acest ceas", iși amintește Costică Mihăescu.

Legenda spune că cel care deține un astfel de ceas nu va imbătrini niciodată. "Este practic ceasul care oprește timpul, iar mecanismul este destul de complicat. A trebuit să schimb toate componentele pe care le are un ceas obișnuit. Mai intii, a trebuit să găsesc o cutie specială in care să incapă părțile componente. Acest lucru mi-a luat citeva luni, dar pină la urmă sint mindru că am reușit să realizez un astfel de ceas. Acum nu-mi rămine decit să fac toate demersurile pentru a breveta această invenție. Următorul pas va fi să intru in Cartea Recordurilor", mai spune ceasornicarul, preferind să nu dezvăluie "rețeta" de confecționare a acestui obiect.

A reparat peste 60.000 de mecanisme

Costică Mihăescu este cel mai cunoscut ceasornicar din Craiova. Deși are numai 51 de ani, spune că se simte ca la 90, pentru că meseria pe care a "furat-o" de mic copil este foarte obositoare. Olteanul și-a "băgat nasul" prima dată intr-un ceas la virsta de 12 ani, iar de atunci a visat să aibă propriul atelier.

In spatele activității sale se ascund numeroase reușite. Toate au fost spectaculoase, căci, de-a lungul timpului, ceasornicarul a reparat peste 60.000 de mecanisme. După aproape 40 de ani in cimpul muncii, Costică Mihăescu este pregătit acum să-și pună lupa in cui, dezamăgit de mecanismele electronice de pe piață: "Au apărut tot felul de ceasuri deștepte, majoritatea pe baterii, dar sint și unele turcești, care nu merită osteneala de a fi reparate".