O universitate din Vatican va oferi, in premiera, calificari in satanism pentru preotii romano-catolici, intr-un efort de a stapani ceea ce se numeste "un fenomen de crestere ingrijoratoare a interesului oamenilor in ceea ce priveste ocultismul". Scoala de teologie de la Regina Apostolorum, una dintre cele mai prestigioase universitati pontificale, a organizat un curs de doua luni care include si date despre practicile exorciste. Aceasta masura a fost luata ca raspuns la faptul ca exista avertizari conform carora o jumatate de milion de italieni intra in contact cu sectele sataniste.

Primele serii de cursuri, care dureaza fiecare cate patru ore, vor incepe luna viitoare si vor acoperi aspectele antropologice, teologice si liturgice ale satanismului si vor include si expuneri si instructiuni ale unui exorcist al Bisericii romano-catolice.

Carlo Climati, un profesor care preda aceste cursuri, a declarat ca "in ultimii ani au existat o multime de persoane care si-au manifestat interesul fata de satanism, curent care este intretinut si de media. Nu vreau sa spun ca Raul este in media, rock and roll sau in Internet, ci ca aceste informatii pot face rau atunci cand nu sunt utilizate cum trebuie. Pentru tineri, interesul in satanism poate incepe cu un CD, dupa care ei cauta informatii mai multe si se pot orienta catre Internet. De aici, se pot declansa unele lucruri relativ inofensive, cum ar fi petrecerea timpului in cimitire, insa uneori se poate ajunge si la crime".

Cel putin o suta de preoti si studenti avansati in teologie si-au exprimat interesul pentru aceste cursuri, care costa in jur de doua sute de dolari.

Un purtator de cuvant al universitatii a declarat ca "noi cautam sa gasim indivizi cu adevarat motivati. Preotii au nevoie de informatii pentru a putea lupta impotriva dezinformarii si ignorantei care pluteste in jurul satanismului".

Cresterea interesului in ceea ce priveste satanismul a fost alimentata si de filme ca "Exorcist: The Beginning" realizat in 2004.

Un institut respectabil de cercetari, Eurispes, a stabilit ca in Italia exista nu mai putin de 650 de organizatii sataniste in special in jurul Milanului si jurul Romei.

Oficialii bisericii estimeaza ca o jumatate de milion de italieni au intrat pana acum in contact cu sectele satanice.

Tonino Cantelmi, seful Asociatiei Catolice a Psihiatrilor si Psihologilor, care va preda si el o parte din cursuri, a declarat ca "aceste secte se dezvolta foarte rapid. In special cei foarte tineri sunt atrasi si expusi acestui fenomen".

Italienii au fost socati de un caz recent de crima in care doi tineri "muzicieni heavy-metal" au fost se pare ucisi in cadrul unei ceremonii care includea si sacrificii umane, ceremonie organizata chiar de catre ceilalti membri ai formatiei din care faceau parte victimele.

In 1999, sub indrumarea Parintelui Gabriele Amorth, care este exorcist, Vaticanul si-a reinnoit ritualurile exorciste, pentru prima data din 1614.

Conform noilor indrumari pentru preotii autorizati in exorcism, acestia trebuie "sa examineze cu mare atentie faptele" inainte de a utiliza apa sfintita in cazul celor care pretind a fi posedati.

Studentii care participa la cursul de la Vatican vor fi invatati sa fie vigilenti la semnele care indica prezenta lui Satan, inclusiv vorbirea in limbi necunoscute sau puterile fizice disproportionat de mari descoperite la o persoana.

Exorcistii vor fi avertizati ca Raul incearca sa-si amageasca adversarii, convingandu-si victimele ca problemele lor pot fi rezolvate nu de preoti, ci de medici obisnuiti.

Deja satanistii sunt inspaimantati de aceasta campanie a Vaticanului impotriva lor si sustin ca Raul se intruchipeaza in diverse insusiri umane pe care Biserica incearca fara succes sa le suprime. Ei se refera la mandrie, egoism, ambitie, dorinte carnale, narcisism etc.

Profesorul Carlo Climati de la Vatican a declarat ca mai este mult de facut pentru a informa publicul de pericolele satanismului "care doreste sa rastoarne si sa distruga acele valori care sunt scrise in inima oricarui om, indiferent de cultura sau religie. Satanistii ii zapacesc pe tineri pentru a crea o societate in care nu exista morala, in care binele este inlocuit cu raul care devine zeu", a conchis acesta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.