Un grup de scolari a fost "angajat" de administratia unui castel din regiunea Northumberland, din Marea Britanie, pentru a testa o noua atractie turistica mai putin o obisnuita: o casa din lemn contruita in copaci. Constructia se afla in custodia ducesei de Northumberland, ea fiind cea care a decis sa angajeze echipa de "experti". Constructia cladirii care se afla chiar in parcul castelului Alnwick a costat aproape 7 milioane de dolari. Castelul a fost folosit ca loc de filmare pentru peliculele cu Harry Potter. Echipa de "profesio-nisti" a fost formata din 30 copii care au beneficiat de tratamentul de care se bucura numai VIP-urile. Lor li s-a incredintat misiunea de a nu "ierta" nimic din viitoarea atractie publica. Proprietarii mizeaza pe faptul ca micutii sunt cei buni critici ai unui proiect care se adreseaza numai copiilor. Constructia inalta de 20 de metri, care a fost ridicata pe trunchiurile a 16 copaci maturi, se asteapta sa fie una din atractiile turistice ale nordului Angliei. Miniparcul suspendat este construit sub forma unui castel, completat cu turele, poduri si cai accesibile celor care se deplaseaza in scaune cu rotile. in castel exista un magazin de suveniruri, toalete, o camera de primire si o cafenea.

La poalele copacilor va fi construit un loc de joaca imens. "Multi copii vor avea de acum inainte oportunitatea de a se juca mai mult decat oricare din generatiile din trecut. Avem niste planuri minunate de a ne extinde", a declarat pentru presa ducesa de Northumberland. "Cand am pus la punct acest proiect ne-am gandit sa includem si putin risc, asa incat sa-i putem pregati pe copii pentru viitor", a adaugat sursa citata. Constructia casei a atras critici din partea patronilor de cafenele si restaurante din Northumberland. Acestia sustin ca aceasta casa din copaci ii va ruina, pentru ca nimeni nu va mai fi dispus sa se intoarca in oras pentru a lua masa sau a inchiria camere la hotel. Purtatorul de cuvant al proiectului a afirmat ca de aceasta atractie va beneficia toata zona si in special cei care au afaceri in Northumberland.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.