Putini sunt medicii care pot afirma ca nu au intalnit in cariera lor cazuri iesite din comun. Cartea Recordurilor insa se poate mandri ca a inregistrat cateva din cele mai ciudate si neobisnuite performante din lumea medicala: cel mai lung sughit fara oprire, cea mai elastica piele sau cea mai mare tumoare extirpata din corpul unui pacient. Indianul Shridhar Chillal are cele mai lungi unghii din lume. Cea mai mare are 1,42 m, iar cea mai "mica" masoara "doar" 1,09 m.

Par de 13 cm in ureche

Indianul Radhakant Bajpai, in varsta de 50 de ani, este una din persoanele care si-a castigat cu usurinta un loc in Cartea Recordurilor: barbatul este posesorul celui mai lung par crescut din urechi. Smocurile de par care ii ies din urechi masoara nu mai putin de 13,2 centimetri. Performanta a fost certificata de medicul indian R.P. Gupta. In loc sa se simta prost pentru acesta performanta indianul afirma ca Dumnezeu a fost bun cu persoana lui.

Cea mai elastica piele

Cea mai elastica piele o are englezul Garry Turner. El isi poate intinde pielea de pe burta la o distanta de 15,8 centimetri fata de corp. Cu toate acestea, englezul nu este de invidiat, pentru ca elasticitatea pielii sale este data de o boala rara: sindromul Elher-Danlos. Dar Turner si-a transformat boala intr-o sursa de castig: prima demonstratie a facuta la un post tv in Los Angeles in 1999 si de atunci traieste din astfel de demonstratii.

Canadianul cu 4.504 pietre la rinichi

Charles Osborne din Anthon, statul american Iowa, a devenit celebru datorita unui record trist: cea mai lunga perioada de sughitat fara intrerupere. Osborne a inceput sa sughita in 1922 si s-a oprit in februarie 1990, dupa 68 de ani. Osborne sughita de 40 de ori pe minut.

Un alt american, Charles Jensen, din Chester, statul Dakota de Sud, este omul care detine recordul la operatii suferite: intre 1954 si 1994 americanul a fost operat de 970 de ori pentru a i se indeparta tumori faciale provocate de o boala genetica.

Recordul absolut pentru pietre de rinichi a fost "adjudecat" de canadianul Don Winfield. Unul din rinichii barbatului a produs nu mai putin de 4.504 pietre, cea mai mica avand marimea unui graunte de nisip, iar cea mai mare era de dimensiunile unei boabe de mazare. In cele din urma, rinichiul a fost scos.

Cea mai mare tumoare intacta indepartata din corpul unui pacient cantarea nu mai putin de 137,6 kilograme si era un chist ovarian. Operatia, realizata de profesorul Katherine O'Hanlan, de la Stanford University Medical Center, a fost realizata in 1991.

Britanicul Tony Collins este omul care a petrecut cel mai mult timp pe o targa in holul unui spital: 77 de ore si 30 de minute. Performanta a avut loc la Spitalul Princess Margaret din orasul Swindon, intre 24 si 27 februarie 2001.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.