In Bulgaria a fost descoperita o fabrica ce vindea haine din blana de caine pe post de blana de lup, pretioasa, informeaza ziarul german "Bild". Pe eticheta paltoanelor venite din fabrica bulgareasca era inscris: "lup coreean". Cei incriminati au reactionat imediat: o reprezentanta a unei organizatii neguvernamentale din Bulgaria a fost snopita in bataie de mai multi batausi platiti, in momentul in care a vrut sa faca public acest scandal.

Pacaleala a fost demonstrata de doctorul Rumi Becker din cadrul asociatiei "Medici pentru Animale". Desi in magazin erau prezentate ca blanuri de lux, paltoanele erau facute din blana de caine obtinuta prin jupuirea a 14 exemplare canine.

Asociatia a trimis-o pe Rumi Becker in Bulgaria pentru a vedea cum cainii vagabonzi sunt jupuiti cu bestialitate, chiar intr-un stat ce spera sa adere in curand la Uniunea Europeana.

In acesta tara sunt capturati anual mii de caini a caror blana este transformata in paltoane, iar cadavrele lor in cosmetice si gelatina. Doctorul Becker a constatat ca modul de omorare a bietelor animale depinde de capriciile macelarului. Multi caini vagabonzi erau pur si simplu jupuiti de vii, transformati in paltoane, iar acestea declarate in mod fals ca blanuri de lup. Un astfel de palton se vinde in Bulgaria pentru 190 de euro.

O militanta pentru drepturile animalelor, care s-a apucat sa cerceteze cazul, a fost atacata de batausi platiti care au lasat-o mai mult moarta decat vie.

Organizatia neguvernamentala a reclamat imediat autoritatilor ca un membru al sau a fost batut, probabil de oameni angajati de cei care detineau fabrica. Reprezentanta organizatiei "Medici pentru Animale" a dezvaluit ca, dupa ce toti cainii dintr-o localitate sunt exterminati, hingherii cauta animale de sacrificat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.