Si-a revenit greu, din cauza unei infectii, dar omul care cantarea odata aproape o jumatate de tona va iesi luna aceasta din spital, dupa ce a slabit nu mai putin de 202 kilograme. in varsta de 42 de ani, americanul Patrick Deuel a fost vara trecuta la un pas de moarte cand s-a internat, din cauza greutatii excesive. Originar din Nebraska, el nu iesise din casa de sapte ani fiindca nu se mai putea deplasa. Deuel a acceptat insa sa fie consultat de medici si sa se supuna unei diete severe abia in iunie 2004, cand doctorii l-au avertizat ca sufera de afectiuni cardiace grave din cauza grasimii si ca isi poate pierde viata oricand.

La vremea respectiva, barbatul avea si diabet. Cand a fost internat, in Sioux Falls, Dakota de Sud, doctorii nu au putut sa-i faca lui Deuel o operatie de bypass gastric din cauza starii precare de sanatate a pacientului. El a fost supus unui regim alimentar sever, sub supraveghere medicala si care nu depasea 1.200 de calorii zilnic si a inceput sa faca exercitii fizice. in cateva luni, Patrick Deuel a reusit sa slabeasca nu mai putin de 202 kilograme, din care doar 18,5 in urma operatiei de bypass facute in luna octombrie. Barbatul sustine ca nu este ingrijorat ca se va intoarce la vechiul stil de viata, odata externat din spital. El spune ca nu are de gand sa abandoneze regimul alimentar pana cand nu va ajunge la o greutate de 100 de kilograme. Cel mai "greu" om din lume a fost americanul Jon Minnoch, care a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a atins 630 de kilograme, in 1979. Tot el este detinatorul recordului privitor la cele mai multe kilograme pierdute dupa un regim de slabire: 415.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.