Un cuplu din Marea Britanie s-a recasatorit la 14 ani dupa ce sotul si-a facut operatie de schimbare de sex, devenind femeie, asa cum si-a dorit sa fie inca de la varsta de cinci ani.

Bernard si Joyce Rogers (dreapta) au trait "ca surori", dupa schimbarea de sex ce a avut loc in 1991. Cei doi au fost casatoriti timp de 38 de ani, insa au fost obligati prin lege sa divorteze pentru ca Bernadette - pe numele sau actual - sa poata primi un nou certificat de nastere. Cuplul a fost divortat pentru o jumatate de ora, timp in care s-a eliberat noul certificat de nastere in baza caruia cei doi s-au recasatorit. "Avem una fata de cealalta afectiunea pe care intotdeauna am simtit-o. Avem o relatie ideala si ne completam una pe cealalta", a spus fostul cap al familiei.

Bernadette, care si-a dorit sa devina femeie inca de la cinci ani, a povestit: "Am asteptat 71 de ani ca sa-mi realizez visul. M-am uitat in oglinda si mi-am spus: "In sfarsit ai reusit!"". "In copilarie, specialistii ii sfatuiau pe parintii mei sa-mi dea o educatie barbateasca, pentru ca exista riscul de a deveni homosexual. Intotdeauna am stiut ca sunt altceva, dar a trebuit sa ascund acest lucru. Erau alte vremuri", a spus Bernadette.

In varsta de 76 de ani, Bernadette, de profesie fizician, a fost responsabil pe probleme de telecomunicatii in guvernul Thatcher. Totodata, el este unul dintre specialistii care au contribuit la aparitia teletextului. Pe cand se numea Bernard, s-a casatorit in anii ‘60 cu Joyce, vaduva celui mai bun prieten al sau, devenind tatal vitreg al celor doi copii ai acesteia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.