Medicul Gerhard Roth din Bremen sustine ca "regiunea raului" se afla in lobul cerebral central si apare pe radiografii sub forma unei mase intunecate.

Cercetatorul a facut aceasta descoperire in timp ce analiza creierele unor persoane condamnate pentru comiterea de acte violente, in cadrul unui studiu comandat de Guvernul german.

"Le-am proiectat acelor persoane o serie de scurtmetraje si am masurat undele cerebrale pe care le emiteau in acele momente. Atunci cand in filme erau prezentate scene brutale si sordide, subiectii nu aratau niciun fel de emotie. In acele zone cerebrale in care se formeaza pentru oamenii obisnuiti sentimentele de compasiune si mila, in cazul lor nu se petrecea nimic", a explicat Gerhard Roth.

Acea masa intunecata, aflata in partea din fata a creierului, a aparut in toate tomografiile persoanelor care au comis acte de violenta criminala.

In urma acestui studiu, savantul german sustine ca infractorii au "o predispozitie genetica" pentru violenta.

"Atunci cand primesti radiografiile creierelor unor criminali periculosi, se observa aproape intotdeauna anumite deficiente in partea din fata a creierului. Exista cazuri cand anumiti oameni devin infractori din cauza unei tumori sau a unei leziuni din acea zona, iar dupa operatia de indepartare a tumorii, acea persoana devine din nou un om normal. Acestea sunt deficiente fiziologice, intrucat anumite substante, precum serotonina din lobul frontal, nu lucreaza eficient. Insa aceasta este cu siguranta zona cerebrala unde se formeaza raul si unde acesta sta ascuns", a explicat savantul german, potrivit MEDIAFAX.

"Desigur, nu este ceva automat. Creierul poate sa compenseze cumva tendintele violente, insa nu se stie cum procedeaza. Insa, atunci cand vad tomografia unui tanar si descoper deficiente in lobul frontal, imi spun ca exista un risc de 66% ca acea persoana sa fie un infractor in devenire. E usor sa descoperi comportamentul antisocial foarte devreme", a adaugat el.

Citeste si:
Vela, către potențialii infractori: „Vigilența noastră este la cote...
Vela, către potențialii...

Gerhard Roth spune ca nu exista doi infractori identici. El i-a impartit pe acestia in trei grupuri, in incercarea lui de a descoperi unde se afla "raul".

Din primul grup, denumit "grupul oamenilor sanatosi psihologic", fac parte acele "persoane care cresc intr-un mediu in care pare OK sa bati, sa furi si sa ucizi". Din al doilea grup fac parte criminalii deranjati mintal care privesc lumea inconjuratoare ca pe un mediu amenintator. "O privire gresita, o miscare nepotrivita, iar ei explodeaza si pot sa devina criminali", afirma expertul german. Al treilea grup este format din psihopatii puri, un grup din care fac parte tirani precum Hitler si Stalin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.