Potrivit unui studiu efectuat in SUA, trecerea la un program cu mai putine ore de lucru si mai multe ore de vacanta ar putea reduce la jumatate cresterea temperaturii globale pana in 2100.

Studiul a pornit de la o analiza realizata in 2012 care a constatat ca un program de lucru mai scurt poate fi asociat cu o scadere a emisiilor de dioxid de carbon. David Rosnick, autorul studiului, a explicat ca aceasta corelatie poate fi atribuita faptului ca in numeroase inteprinderi, consumul de energie este foarte mare.

'Daca lumea ar fi sa urmeze un model de lucru mai curand european, ne-am putea astepta la ore de lucru mai putine, productie mai mica si emisii de gaze cu efect de sera mai mici', a afirmat Rosnick, potrivit realitatea.net.

In cifre, potrivit calculelor sale, pentru a impiedica o crestere a temperaturilor cu pana la 1,3 grade Celsius, americanii ar trebui sa inceapa sa munceasca in fiecare an cu circa 0,5% mai putin, pornind de la o scadere totala cu 10 ore a programului de lucru in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.