Barbatii care petrec peste 20 de ore pe saptamana in fața televizorului ar avea o calitate a spermei inferioara celor care se abtin sa se uite la micul ecran, releva un studiu american.

Cercetatori americani de la Harvard School of Public Health din Boston au analizat esantioane de sperma de la tineri cu varste cuprinse intre 18 si 22 de ani si au efectuat un sondaj despre modul lor de viata, scrie evz.ro.

Barbatii din grupul celor care au petrecut mai mult de 20 de ore uitandu-se la televizor aveau o concentratție de spermatozoizi cu 44% mai mica decat cei din grupul care s-a uitat cel mai putin le televizor.

Totusi, in toate cazurile analizate, concentratiile de spermatozoizi erau suficiente pentru a concepe un copil, subliniaza studiul.

Calitatea spermei pare a fi in declin de zeci de ani in mai multe țari occidentale, insa motivele acestui fenomen nu sunt cunoscute cu certitudine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.