Utilizarea luminii albastre, in experimentele pe animale, s-a dovedit a fi surprinzator de eficienta in tratarea unor infectii ale pielii.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Massachusetts General Hospital si Harvard Medical School, SUA, arata ca lumina albastra poate vindeca infectiile produse de bacteria Pseudomonas aeruginosa la nivelul pielii si al tesuturilor moi, mentinand totodata integritatea stratului extern al pielii.

Un astfel de tratament, netoxic, ar putea fi extrem de valoros in tratarea infectiilor cutanate, mai ales in cele produse de bacterii rezistente la antibiotice, potrivit descopera.ro.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator, infectate cu P. aeruginosa si care au fost impartite in doua grupuri. Toate animalele din grupul tratat cu lumina albastra au supravietuit, in timp ce, in grupul de control, 82% dintre animale au murit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.