Asigurarea stabilitatii financiare prin intermediul casatoriei pare a fi in zilele noastre mult mai importanta pentru tinerii barbati decat pentru tinerele femei, afirma autorii unui studiu realizat in Marea Britanie.

Potrivit autorilor acestui studiu, parintii care au fete considera in zilele noastre ca viitoarea siguranta financiara a acestora va depinde mai mult de educatia si de cariera lor si mai putin de averea barbatilor cu care se vor casatori fiicele lor.

Studiul, care a analizat atitudinea omului modern fata de casatorie, a fost realizat pentru a marca bicentenarul publicarii romanului "Mandrie si prejudecata", de Jane Austen.

Autorii sai au descoperit ca 38% dintre parintii care au baieti considera ca siguranta financiara a fiilor lor va depinde de averea viitoarelor neveste ale acestora. In schimb, doar 32% dintre parintii care au fete cred ca acestea trebuie sa se marite din motive financiare, scrie MEDIAFAX.

Spre deosebite de epoca descrisa in celebrul roman scris de Jane Austen, care a fost publicat pe 28 ianuarie 1813, parintii din zilele noastre cred cu tarie ca femeile moderne nu mai au nevoie sa se casatoreasca pentru bani si ca pot sa se descurce foarte bine in viata pe cont propriu.

Aproape 80% dintre parintii de fete considera ca educatia, studiile superioare si o slujba buna reprezinta elementele necesare pentru ca fiicele lor sa aiba o securitate financiara in viitor.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de parinti, de compania de asigurari Scottish Widows.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.