Un nord-coreean a fost condamnat la moarte si executat dupa ce si-a omorat cei doi copii pentru a-i manca, in provincile rurale din zona Hwanghae.

Jurnalistii de la Asia Press au ajuns la concluzia ca aproximativ 10.000 de oameni au murit din cauza foametei si ca exista temeri serioase privind raspandirea actelor de canibalism din intreaga tara.

"Un barbat din satul meu a fost executat prin impuscare dupa ce si-a omorat cei doi copii si a incercat sa-i manance. Barbatul si-a ucis intai fiica, in timp ce sotia sa era plecata de acasa, si apoi l-a omorat si pe fiul sau, care fusese martor la crima. Cand sotia sa s-a intors acasa, barbatul i-a spus ca a facut rost de carne. Suspicioasa, femeia a alertat Ministerul Securitatii Publice, iar in urma anchetei au fost descoperite bucati din trupurile celor doi copii", povesteste un informator al Asia Press, din regiunea Hwanghae, scrie evz.

"Intr-un sat din regiunea Chongdan, a fost arestat un barbat care a innebunit de foame si si-a gatit propriul copil", povesteste un oficial al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord .

Cauzele acestor reactii disperate ale oamenilor sunt puse pe seama secetei cumplite care a afectata zonele rurale din Coreea de Nord dar si pe seama politicii lui Kim Jong-un, care a decis confiscarea produselor alimentare din zona Hwanghae pentru a le furniza locuitorilor din capitala.

Articolul jurnalistilor de la Asia Press a venit in contextul in care liderul nord-coreean a cheltuit sume uriase de bani pentru a lansa doua rachete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.