In Oymyakon traiesc aproximativ 500 de persoane si a fost in perioada 1920-1930, o escala pentru pastorii de reni care isi adaposteau turmele la izvorul termal din oras. Numele localitatii inseamna de fapt “apa care nu ingheata niciodata” datorita izvorului cu apa fierbinte din apropiere.
In zona nu creste nimic iar oamenii se hranesc cu carne de ren si cal.
Un singur magazin asigura necesitatile orasului, iar localnicii se indeletnicesc cu cresterea renilor, vanatoarea si pescuitul la copca.
Medicii spun ca motivul pentru care localnicii nu sufera de malnutritie se datoreaza faptului ca laptele animalelor contine o cantitate impresionanta de micronutrienti. Localnicii sunt caliti de vreme si, spre deosebire de alte tari, in cazul in care se produce o furtuna de zapada sau ninge in cantitati considerabile, scoala din Oymyakon isi suspenda cursurile numai in cazul in care temperaturile scad sub minus 52 grade Celsius, scrie jurnalul.ro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
5 hobbyuri care combat stresul acumulat și îți redau echilibrul interior
Sursa: garbo.ro
-
30 Noiembrie: Ziua în care toamna își ia rămas bun. Venus în Săgetător...
Sursa: kudika.ro