Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care au suferit vatamari ale unor parti de mici dimensiuni din creier, sunt mai generoase.
In cadrul unui joc de investigatii efectuat in laborator, trei femei ce suferisera vatamari intr-o parte a creierului cunoscuta sub numele de "basolateral amygdala" (ABL), cedau de doua ori mai multi bani unor straini in comparatie cu oamenii sanatosi.

Potrivit echipei internationale de cercetatori care s-a implicat in experimentul respectiv, aceste femei nu se asteptau sa obtina mai multi bani inapoi si nici nu credeau ca persoana careia i-au dat banii era neaparat cineva de incredere. Cu toate acestea ele erau foarte generoase, iar intrebate de ce faceau gestul respectiv, femeile nu au putut oferi un raspuns concret.

Oamenii de stiinta sustin ca rezultatele studiului sugereaza ca atunci cand functioneaza normal, amigdala bazolaterala joaca un rol important in activarea egoismului – inhiband astfel generozitatea
, scrie descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.