Coca Cola a fost folosita cu succes in tratatrea unei boli dureroase de stomac, care ar fi necesitat o interventie endoscopica sau chiar chirurgicala.

Potrivit medicilor, bautura carbogazoasa este foarte eficienta cand pacientii sufera de fitobezoar gastric, adica un blocaj in stomac cauzat de anumite fibre din fructe care nu sunt digerate cum trebuie si provoaca o obstructie. De obicei exista mai multe metode de tratament, de la endoscopii pana la operatii chirurgicale, in cazurile grave insa noile cercetari arata ca tratarea afectiunii cu Cola are o rata de succes de peste 90%. Asta pentru că ingredientele băuturii carbogazoase înlocuiesc acidul gastric şi ajută la digerarea fibrelor, în timp ce bulele ajută la grăbirea procesului, scrie jurnalul.ro.

Cercetatorii Universitatii din Atena au urmarit 46 de pacienti care au fost tratati cu Coca Cola, de-a lungul a 10 ani. Dintre ei, jumatate au fost vindecati doar band acest produs. Alti 19 au avut nevoie de o procedura non-invaziva dupa tratamentul cu bautura racoritoare, foarte putini fiind nevoiti sa ajunga pe masa de operatie. Astfel, rata de succes a tratamentului a fost de 91.3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.