Muzeul Luvru din Paris a inregistrat in 2012 un numar record de aproape 10 milioane de vizitatori, in crestere cu peste un milion in raport cu anul 2011.

"Acest nou record intareste primul loc detinut de Luvru pe plan mondial", a confirmat intr-un comunicat muzeul parizian, al carui director general, Henri Loyrette, a anuntat recent ca va parasi aceasta functie in luna aprilie.

Anul 2012, exceptional pentru acest muzeu, a fost marcat de inaugurarea, pe 22 septembrie, a noului departament pentru artele Islamului, care a fost vizitat deja de peste 650.000 de persoane, scrie MEDIAFAX.

Administratorii muzeului au remarcat, totodata, "o crestere remarcabila a numarului de vizitatori chinezi, prezenti de acum in Top 3, dupa americani si brazilieni", in ceea ce priveste publicul din strainatate. In acest top, pozitiile urmatoare sunt ocupate de vizitatorii din Italia si de cei din Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.