Testele care calculeaza un "coeficient de inteligenta" au strans impotriva lor mai multe acuzatii de subiectivitate.

Testele IQ sunt acuzate ca sunt subiective sau ca ofera o viziune incompleta a inteligentei, scrie medicaldaily.com.

Un studiu publicat in jurnalul Neuron confirma ca testele IQ nu masoara in mod eficient inteligenta deoarece nu exista un singur test, cel putin nu a fost creat pana acum, care sa ofere o evaluare a tuturor felurilor de inteligenta.

Studiul a fost realizat sub forma unui sondaj care putea fi accesat de oriunde in lume. Cercetatorii nu se asteptau sa primeasca mai mult de 100 de raspunsuri dar au descoperit spre stupoarea lor ca peste 100.000 de oameni de toate varstele si din toate mediile au completat cele 12 teste cognitive.

Aceste teste masurau memoria, ratiunea si abilitatile de planificare si concentrare. Testele cuprindeau si un sondaj privind stilul de viata si mediul social.

Conform cercetatorilor, a fost nevoie de toate testele la un loc pentru a obtine o "schita" a inteligentei. De multe ori, diferentele in punctaje puteau fi atribuite unei varietati de factori, precum stilul de viata sau abilitatile sociale. De exemplu, oamenii timizi se descurcau mai prost la sarcini care se bazau pe memoria de termen scurt. Fumatorii se descurcau mai prost la testele verbale.

Gamerii in schimb s-au descurcat in medie mai bine la astfel de sarcini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.