O noua versiune a bibliei, Queen James Bible, incearca sa rezolve ambiguitatile referitoare la relatii cu persoane de acelasi sex din textul sacru.

Cartea a fost pusa in vanzare pe amazon.com si pe coperta este ilustrata o cruce formata din curcubee. Textul se promoveaza ca "o biblie mare si fabuloasa", inspirandu-se pentru nume de la regele James I al Angliei care a fost, conform editorilor, "un bisexual notoriu".

Noua versiune a Bibliei actualizeaza cateva pasaje care adreseaza homosexualitatea, inclusiv acest pasaj din Levitic 18:22:

"Sa nu te culci cu un barbat cum se culca cineva cu o femeie. Este o uraciune." - Versiunea originala.
"Sa nu te culci cu un barbat cum se culca cineva cu o femeie in templul lui Moloh. Este o uraciune." - Versiunea actualizata

Descrierea cartii mentioneaza ca "homosexualitatea a fost mentionata pentru prima data in Biblie in 1946. Nu exista nicio mentiune sau referinta in Biblie inainte de acest fapt. S-au facut numai interpretari". Noile modificari au fost facute "pentru claritatea interpretarii. Modificarile toate confirma ca Biblia nu condamna homosexualitatea"

Comunitatea Catholic Online a criticat aceaste versiune din moment ce schimba limbajul biblic pentru a-si promova propriul mesaj de "legitimizare a politicilor homosexuale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.