"Mos Craciun & Co. Cel mai rapid roman din lume" este titlul volumului redactat in doar 5 ore si 35 de minute de 53 de scriitori, sambata, la Universitatea din Bucuresti.

Redactarea cartii a inceput la ora 10.20, cu cei patru naratori principali, scriitorii Gabriel H. Decuble, Florin Iaru, Razvan Tupa si Marius Chivu, stabilind impreuna planul si titlul romanului - "Mos Craciun & Co. Cel mai rapid roman din lume". S-au scurs doar 9 ore, 5 minute si 8 secunde pana la tiparirea primului numar al ineditului roman, pe care initiatorii proiectului il considera "un dar pentru societatea romaneasca".

Editura Art, care va publica romanul de 288 de pagini rezultat in urma efortului colectiv al 53 de scriitori, a inscris acest proiect fara precedent la Guinness Book of Records pentru a fi validat si omologat ca record, lucru care ar urma sa aiba loc in Ajunul Craciunului. Guinness Book a declarat proiectul ca fiind eligibil, creand in acest sens o categorie speciala.

"A fost o zi destul de grea, cand 53 de autori romani s-au strans pentru a marca un eveniment total inedit. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul partenerilor nostri - compania Links Associates, experta in comunicare strategica, Editura Art si Universitatea din Bucuresti. Cred ca am reusit sa dam un exemplu, sa aratam ca romanii pot conlucra intru binele tuturor", a spus Gabriel H. Decuble, presedintele Asociatiei Culturale Aedificatio si initiatorul proiectului, scrie MEDIAFAX.

"Eu si echipa mea ne-am implicat cu mare drag in acest experiment colectiv, pentru ca, in cei cinci ani de activitate, Links Associates a incercat sa puna in valoare exact ceea ce i-a adus impreuna astazi pe scriitori: creativitatea, gandirea libera, reactia rapida, lucrul in echipa si, mai ales, curajul profesional. Compania pe care o conduc implineste zilele acestea cinci ani de activitate, iar faptul ca suntem partenerii acestui eveniment inedit este cadoul pe care ni l-am facut noua insine cu aceasta ocazie. Si, evident, cadoul pe care il vom face partenerilor nostri de business, prietenilor, apropiatilor, acestia urmand sa primeasca exemplare ale romanului. Este, credem noi, cadoul ideal pentru toti cei care pretuiesc talentul, daruirea, imaginatia si inovatia, valori care imping Romania mai departe", a spus Corina Vintan, Directorul General al companiei Links Associates, partenera in acest proiect.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

Florin Iaru a subliniat entuziasmul si spiritul de echipa al scriitorilor, care au lasat deoparte orgoliile pentru a lucra impreuna, cateva ore, la un proiect care cu siguranta va ramane in istorie. "Am o extraordinara admiratie pentru acesti autori care au uitat de orgolii si au hotarat sa faca ceva impreuna. «Mos Craciun & Co.» este un roman cu romani, despre Romania vremurilor noastre. Cartea descrie imaginea unui Bucuresti in care oamenilor nu le ajunge timpul pentru a-si indeplini dorintele", a precizat scriitorul.

Marius Chivu a remarcat faptul ca evenimentul de sambata a presupus o munca mai mare decat anticipase, dar cu atat mai placuta, si a precizat ca si-ar dori o repetare a acestui efort creator. "As vrea sa fac asta anual, pentru a vedea la ce viteza putem ajunge. Am avut mari dificultati in a-i opri pe autori din scris. Sunt curios sa vad ce a iesit", a declarat scriitorul.

Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

Printre cei 53 de autori ai celui mai rapid roman din lume s-au numarat si Ioan Grosan si Matei Plesu.

De marti, romanul va fi disponibil in librarii, iar miercuri, cu incepere de la ora 18.30, acesta va fi lansat in prezenta tuturor autorilor, la Libraria Bastilia din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.