O echipa internationala de cercetatori a dezvaluit lumii ca nu exista o "gena a homosexualitatii".

Astfel, orientarea sexuala nu tine de codul genetic, ci de epigenetica. Acesta este procesul procesul prin care manifestarea trasaturilor genetice este influentata de factori externi. In cazul homosexualitatii, ar fi vorba despre influente care se manifesta in uter, scrie io9.com.

William Rice, profesor la Universitatea California, si Urban Friberg, colegul sau de la Universitatea Uppsala din Suedia au publicat un studiu care explica aceasta teorie.

Conform teoriei lor, mecanismele epigenetice ataseaza o cantitatea adiitonala de informatie in materialul genetic. Epi-marcile regleaza manifestarea genelor in functie de factorii externi. In alte cuvinte, genele reprezinta manualul de instructie, insa epi-marcile dicteaza cu ce viteza si ce acuratete sunt indeplinite acele instructiuni.

Cercetatorii au descoperit ca exista astfel de mecanisme al carui scop initial este sa protejeze fatul in timpul gestatiei de expunerea prea intensa la testeosteron. Epi-marcile de acest gen isi indeplinesc menirea prin a se asigura ca fetele nu devin prea masculinizate, iar baieteii nu devin foarte efeminati. Astfel, se creaza "epi-marci antagonice din punct de vedere sexual' care duc la aparitia homosexualilor si a lesbienelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.