Astronautii chinezi vor putea intr-o buna zi sa cultive legume pe Marte si pe Luna, a anuntat presa oficiala chineza, dupa reusita unui experiment stiintific preliminar, ce a avut loc la Beijing.

Patru sortimente de legume au crescut intr-un "dispozitiv de ecosistem artificial", intr-un spatiu de 300 de metri cubi, creat pentru a permite astronautilor sa isi genereze propriile rezerve de aer, apa si hrana, cu ocazia misiunilor lor in afara atmosferei terestre, a precizat luni agentia de presa China Noua.

Acest sistem, care a inclus legume si alge, "este destinat a fi folosit in bazele extraterestre de pe Luna sau de pe Marte", a precizat agentia de presa oficiala din China.

Experimentul savantilor chinezi a permis intr-adevar "recoltarea unor legume proaspete".

China este implicata intr-o veritabila cursa ce vizeaza trimiterea de astronauti pe Luna, visand sa devina prima tara din Asia care va ajunge pe satelitul natural al Terrei. In cadrul programului "Chang'e", China a lansat deja cu succes doua sonde lunare, in 2007 si in 2010, scrie MEDIAFAX.

Totodata, China inregistreaza progrese mari in cadrul unui program ce vizeaza construirea unei statii orbitale chinezesti permanente.

Yang Liwei, primul chinez care a ajuns in spatiu, in 2003, si-a exprimat dorinta, in octombrie, ca Partidul Comunist, aflat la putere in China din anul 1949, sa inaugureze un post de radio pe viitoarea statie spatiala chineza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.