Cercetatorii japonezi au anuntat, joi, ca vor construi un mic robot umanoid, capabil sa "vorbeasca", pe care intentioneaza sa il trimita in spatiu pentru a-i tine companie astronautului nipon aflat la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS).

Cercetatorii de la Universitatea Tokyo vor fabrica, in colaborare cu departamentul de robotica al companiei Toyota, Agentia nipona de explorare spatiala (JAXA), compania de publicitate Dentsu si alte companii japoneze, un robot android inalt de 34 de centimetri, capabil sa intretina o conversatie, in limba japoneza, cu astronautul nipon Koichi Wakata, incepand din a doua jumatate a anului viitor.

Japonia detine un laborator pe ISS - Kibo - in care au loc diverse experimente stiintifice.

Robotul, care poate sa mearga, sa recunoasca chipurile si sa inregistreze imagini, va fi finalizat in februarie.

Potrivit imaginilor prezentate de coordonatorii acestui proiect, robotul va semana cu un mic astronaut cu o infatisare futurista, reamintind de personajul Astroboy, creat de desenatorul de benzi desenate japoneze (manga) Osamu Tezuka, scrie MEDIAFAX.

Un apel public a fost lansat pentru a gasi un nume pentru acest robot umanoid, dar si pentru "fratele sau geaman", care va ramane la sol.

Obiectivul proiectului este acela de a determina masura in care un robot de companie poate sa aduca sprijin moral persoanelor care traiesc izolate pentru o perioada mare de timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.