O calatorie in jurul lumii inca pare un lucru imposibil de dus la bun sfarsit. Britanicul Alastair Humphreys a reusit performanta de a inconjura globul si asta numai pe bicicleta. Excursia britanicului a durat nu mai putin de patru ani timp in care el a parcurs 80.000 de kilometri. Cand a plecat, Humphreys a lasat in urma lui o prietena, familia si promisiunea unei slujbe bine platite. La intoarcere, britanicul spera sa o regaseasca macar pe fosta lui iubita.

Aventura lui Alastair Humphreys in jurul lumii a inceput in urma cu patru ani, in 2001. "Eram la universitate si intr-o zi mi-am dorit sa fac ceva mai dificil" a povestit agentiei de presa Associated Press britanicul. "Nu am vrut sa ma mai angajez. Am vrut sa vad lumea, dar cel mai mult mi-am dorit sa fac ceva mai dificil decat ceea ce facusem inainte", a explicat Alastair la o ceasca de cafea, pana nu de mult un lux pentru el.

Britanicul a povestit ca primul an pe drum a fost cel mai greu; de multe ori singuratatea si tristetea aproape ca au reusit sa-l convinga sa se intoarca acasa. Dupa doua zile de plans intr-un hotel mizerabil, tanarul s-a hotarat sa mearga mai departe.

"M-am uitat pe o harta si am vazut ce mare era distanta pe care o parcursesem, dar si cat mai ramasese si efortul pe care urma sa il mai depun. Mi se parea o prostie. Atunci am fost cel mai aproape de a abondona cursa", a afirmat britanicul. A decis sa mearga mai departe chiar daca in toti acesti ani s-a hranit numai cu paine, banane, paste fainoase si floricele de porumb. Traversarea Etiopiei a mers mai greu decat se astepta el. A urmat apoi America de Sud si cea mai mare spaima a sa: strabaterea Columbiei.

"Totusi nu s-a intamplat nimic". A ajuns in Panama, in America Centrala, la bordul unui iaht si apoi a urmat traversarea Americii de Nord. "Mi-a placut tare mult SUA, a fost o experienta extraordinara", a spus el. Pe final de drum, deja in Europa, Alastair Humphreys a luat legatura cu fosta lui prietena de care se despartise inainte de plecare. Amandoi au decis ca merita sa fie din nou impreuna.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.