Priveste aceasta pisicuta. Nu-i asa ca e adorabila? Si uite asa ti-am imbunatatit atentia la detalii.

Cercetatorii de la Universitatea Hiroshima din Japonia au publicat in ultimul numar al revistei PLoS One rezultatele studiului lor asupra "emotiei pozitive activate de dragalasenie" (cuteness-triggered positive emotion).

Trei experimente au fost organizate pentru a stabili efectul vizionarii de poze cu animalute si bebelusi asupra performantei la locul de munca. In cazul fiecarei probe, participantii aveau de indeplinit diferite sarcini simple, dupa ce se uitau la poze cu pui de animale (poze dragute), cu animale adulte (poze ne-dragute) si cu obiecte (poze neutre).

In cazul sarcinilor care necesitau mai multa atentie, participantii care vizionasera pozele dragute s-au descurcat mai bine.

Cercetatorii au explicat ca atentia participantilor a devenit mai focalizata, un efect indus de emotia pozitiva activata de dragalasenie. Pe viitor, cercetatorii considera ca se va putea folosi aceasta emotie pozitiva pentru a induce tendinte comportamentale in situatii specifice, precum condusul si munca de birou (situatii in care este nevoie de atentie sporita), scrie io9.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.