Armata americana finanteaza un proiect de inteligenta artificiala care va putea prezice cand oamenii sunt pe cale de a comite o infractiune.

Software-ul botezat "Mind's Eye" recunoastea acitivitatile umane monitorizate video si foloseste algoritmi pentru a determina comportamentul subiectilor urmariti.

Tehnologia aminteste de filmul science-fiction "Minority Report", scrie Daily Mail.

Cercetatorii de la Carnegie Mellon University in Pittsburgh, Pennsylvania au prezentat o lucrare care demonstreaza cum ar functiona aceasta "prognozare a activitatilor". Lucrarea a fost finantata de Armata Americana si se concentreaza pe "Detectarea automata a comportamentului amenintator" prin simularea modurilor in care aomenii filtreaza informatia cu ajutorul simturilor.

Sistemul foloseste un "motor cognitiv" care leagaa semnalele relevante de cunoasterea generala pentru a prezice urmatoarele actiuni. Sistemul va fi implementat in aeroporturi, gari si statii de autobuz, precum si in diferite contexte militare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.