Paleontologii argentinieni au descoperit in Antarctica fosilele unui pinguin urias, vechi de 34 de milioane de ani, care avea o inaltime de doi metri, acesta fiind cel mai mare exemplar descoperit vreodata din aceasta specie.

Site-ul institutiei argentiniene precizeaza ca descoperirea, realizata in timpul unei campanii de cercetare in Antarctica, va permite "un studiu intensiv si complet asupra acestor stramosi ai pinguinilor moderni".

Caroline Acosta, cercetatoare la departamentul de paleontologie al muzeului, considera ca "este vorba de cel mai mare pinguin descoperit pana in prezent, atat in ceea ce priveste inaltimea, cat si masa corporala".

Cel mai mare pinguin cunoscut pana in prezent este cel imperial, care masoara, in medie, 120 de centimetri in inaltime.

Oamenii de stiinta argentinieni au spus ca vor efectua o noua campanie in Antarctica in primavara anului viitor, cu scopul de "a cerceta noi schelete, care vor permite studierea felului de a se deplasa si anatomia" acestor animale, scrie MEDIAFAX.

Fosilele unor pinguini care au trait in urma cu mai multe milioane de ani, descoperite recent, le-au permis cercetatorilor sa afle ca aceste animale disparute aveau penaje diferite de cel in alb si negru al descendentilor lor din zilele noastre. Astfel, penajele pinguinilor stravechi erau colorate in nuante de maro, roz si gri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.