Inventatorul roman Corneliu Birtok-Baneasa a fost premiat cu medalia de aur a Salonului Innova din cadrul Concursului International Bruxelles-Eureka, desfasurat in perioada 15-17 noiembrie.

Romanul a inventat si a reusit sa omologheze un filtru de aer care reduce consumul de carburant cu pana la 15%. Produsul urmeaza sa apara pe piata autohtona in mai putin de o luna de zile.

Pentru a-si pune in practica inventia, inginerul din Deva a avut nevoie de mii de ore de munca pentru a transpune, intr-un flux tehnologic, procesul de fabricatie a filtrului de aer ce permite scaderea consumului de combustibil la autovehicule. Apoi a fost nevoie de omologarea proiectului si de gasirea unor invstitori care sa creada in ideile sale, scrie HotNews.

"In acest moment pot spune ca inventia a fost cel mai simplu lucru din acest proces. Ca sa faci un produs omologat este nevoie de o sustinere financiara, altfel nu poti evolua, iar inventia ta ramane la stadiul de hobby si o folosesc prietenii. Daca esti inspirat, o inventie se pune pe planseta in doua luni de zile si apoi esti linistit”, a spus inventatorul, conform evz.

Cu ajutorul unor investitori, Corneliu Birtok-Baneasa va incepe productia filtrelor de aer in Romania deoarece aici poate avea control strict asupra calitatii produsului.

Potrivit estimarilor, pretul de raft al filtrului de aer se va situa in jurul valorii de 350 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.