Cea mai mare colectie de obiecte folosite in misiuni spatiale, certificata de Guinness World Records, va fi prezentata in premiera in Romania, intr-o expozitie organizata intre 1 si 11 noiembrie, la un centru comercial bucurestean, informeaza un comunicat.

La evenimentul de lansare, care va avea loc joi, de la ora 10.00, vor participa si Dumitru Prunariu si Tasillo Romisch, fondator Space Service International, colectionar si detinator al exponatelor din cadrul expozitiei, transmite MEDIAFAX.

Echipamente originale din spatiu, utilizate in celebre programe spatiale europene, americane si rusesti, precum Sputnik, Explorer si Apollo vor fi prezentate la complexul comercial Iris Titan.

De la costumul de zbor al cvadruplului cosmonaut rus Iuri Usaciov pana la o manusa a lui Iuri Gagarin si obiecte ce tin de viata in spatiu (hrana, bautura, igiena, dormit), roci si praf selenar, toate sunt prezentate in expozitia "Cosmos 2012 - Mit si adevar".

Aceasta expozitie, la care accesul este gratuit, este un program educational, care are scopul de a prezenta vizitatorilor istoria celor mai importante programe spatiale si de a face diferenta intre mit si ceea ce inseamna cu adevarat cosmosul.

Astfel, zilnic, intre orele 10:30 si 18:00, vor fi organizate tururi cu ghizi specializati: diminetile de luni pana vineri vor fi dedicate copiilor si eleviilor, iar dupa-amiaza si in weekend, tururile vor continua cu cei care s-au inscris in program la www.iristitan.ro/inscrieri_evenimente.html sau la info desk-ul din centrul comercial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.