Avansul tehnologiei i-a facut pe oameni sa fie dependenti de munca. Proprietarii de smartphone sau tableta lucreaza cu doua ore in plus pe zi.

Conform unei statistici lansate la mijlocul lunii octombrie, in prezent peste un miliard de oameni din toata lumea detin un smartphone. Desi gadgeturile respective iti permit sa asculti muzica, sa-ti verifici emailul si sa navighezi pe internet, ele iti "mananca" din timpul liber.

Conform unui studiu realizat de TripAdvisor, peste jumatate din respondenti isi verifica email-ul in fiecare zi cand pleaca undeva in vacanta. Acelasi procentaj suna la birou pentru probleme legate de serviciu.

Tabletele si smartphone-urile ne permit sa fim mereu "conectati" la munca. Din cauza climatului economic, oamenii profita de aceasta conexiune pentru a munci si in timpul lor liber.

Un alt studiu, al Pixmania, a aratat ca ziua de munca medie in Marea Britanie tine intre 9 si 10 ore, dar ea este extinsa cu doua ore, timp dedicat emailurilor si apelurlor.

Unii angajati au declarat ca se considera "disponibili" 24 de ore din 24. Doua treimi dintre ei isi verifica email-urile chiar inainte de culcare si imediat dupa ce se trezesc. O treime apuca chiar sa raspunda la email-uri la miezul noptii, scrie medicaldaily.com.

Citeste si: 5 moduri fundamentale in care Internetul ne afecteaza gandirea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.